Monday 26 June 2017

Šokoladiniai keksiukai su maskarponės kremu.

Štai ir naktys Šv. Jono pralėkė, vasara kviečia plačiau atverti langus ir mėgautis, mėgautis, mėgautis nuostabiu oru...Mėgaujuosi ir aš tokiu oru, ilgomis dienomis, laimingais vaikais...
O, kad laimės butu daugiau, dar ir šokoladinius keksiukus prie kavos vartoju.
Šie buvo kepti irgi šventei mokykloje.
Drėgni, nuostabaus skonio, o kas mėgsta maskarpone  tai sutirps iš malonumo valgydami ( xi xi xi ).

1 stiklinė miltų,
1 stiklinė cukraus,
1 stiklinė pieno,
2 kiaušiniai,
0.5 stiklinės geros kokybės kakavos,
1.5 šaukštelio kepimo miltelių,
žiupsnelis druskos.


Kremas:
250 gr. maskarponės sūrio,
250 gr. 35 % riebumo grietinėlės,
3 šaukštai cukraus,
1 šaukštas citrinos sulčių.

Išplakite kiaušinius su druska, kol tūris padidės ir bus tiršta masė.
Į kiaušinių masę beriame visus sausus produktus ir pieną pilame, ir plakame mikseriu, kol viskas gražiai susijungs. Tešla bus skystoka.
Pilame į keksiukų formeles truputį daugiau nė iki pusės.
Kepame 180 C.temp.apie 20 - 25 min.arba, kol iškepa.
Atvėsiname.
Kremui grietinėlę išplakame su cukrumi ir citrinos sultim.  Atsargiai įmaišome maskarponės sūrį.
Keksiukus puošiame su konditeriniu švirkštu.
Ant viršaus užberiame kakavos.


Šaltinis:Jurgittos receptai.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...