Friday 23 December 2016

Žalios arbatos šokoladas

   Šį receptą gaminau žurnalui Debesys.Ir kaip sunku buvo įsijausti į žiemą, kai už lango šviečia saulė, žaliuoja žolė ir šilta...Vyras buvo irgi įdarbintas.Jis barstė cukraus pudrą apsimesdamas, kad sninga, o aš žaidžiau su savo Nikonu.Gavosi kas gavosi...
     Šokoladas turi patikti tiems, kas mėgsta žalią arbatą Matcha.

400 gr.balto šokolado,
125 ml.grietinėlės,
25 gr.nesūdyto sviesto,
2 šaukštai žalios arbatos Matcha miltelių.

Šokoladą susmulkinkite mažais gabaliukais.Sviestą supjaustykite mažais kubeliais.Grietinėlę supilkite į švarų prikaistuvį ir uždėkite virti ant nedidelės ugnies.Stebėkite, kad neužvirtų.Kai prikaistuvio šonuose pradės atsirasti maži burbuliukai-nukaiskite.Sudėkite šokoladą ir sviestą.Maišykite, kol šokoladas ir sviestas ištirps ir taps vientisa masė.Į šią masę sudėkite arbatos miltelius ir išmaišykite, kad taptu vientisa mase.
Į indą tieskite kepimo popieriaus, supilkite masę ir išlyginkite paviršių.Dėkite į šaldytuvą 4-5 val.arba per naktį.
Kai masė sustings, išimkite iš formos ir supjaustykite kubeliais.Peilį vis sudrėkinkite šiltu vandeniu, kad geriau pjaustytu.
Apiberkite cukraus pudra arba žalios arbatos milteliais.


Skaniausias po 2-3 d., nors skanus ir iškarto.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...