Thursday 3 November 2016

Marčios tortas su žalia arbata

    Dirbu, dirbu...Apleidau su receptais jus, bet ne iš piktos valios...

Šis tortas kažkuo primena Medutį, tik kremui naudojau žalios arbatos miltelius Matcha.O pats tortas skaniausias kitą arba dar kitą dieną.

125 gr. sviesto,
90 gr. cukraus pudros,
1 didelis kiaušinis,
1 kiaušinio trynys,
125 ml. grietinės,
žiupsnelis druskos,
0.5 šaukštelio sodos,
Vanilinio cukraus ,
400 gr. miltų.
 Kremas:
1200 ml. plaktos grietinėlės 36%,
400 gr. mascarpone sūrio,
200 gr. cukraus pudros,
1 citrinos šviežiai spaustų sulčių,
3 šaukštai žalios arbatos miltelių.

Lakštams:
Visi produktai turi būti kambario temperatūros. Grietinę sumaišyti su soda, palikite ilsėtis, tai dvigubai padidins grietinės apimtį). Sviestą, cukrų ir vanilinį cukrų išplakti iki purumo. Įdėti kiaušinį, tada kiaušinio trynį, nesustojant plakti. Pridėti grietinės su soda mišinį, tada miltų, druskos ir užminkykite tešlą.. Turėtų būti minkšta ir elastinga tešla. Tolygiai paskirstyti į 15 dalių, apie 57 g kiekvienam.
Tešlą kočioti ant kepimo popieriaus itin plonai. 22-24cm. skersmens formai. Kepkite 190 ° C temperatūroje apie 10 - 15 minučių iki auksinės rudos spalvos.
Leiskite atvėsti.

Kremui:
Išplakite grietinėlę su cukraus pudra ir žalios arbatos milteliais, įmaišykite mascarpone sūrį, įspauskite citrinos sultis ir įtarkuokite žievelę. Pertepkite kiekvieną lakštą kremu,
Puoškite pagal fantazija.

Aš gaminau iš pusės normos, nes nereikėjo didelio torto.



Receptas rastas pas Ilona Maisto klube.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...