Tuesday 10 December 2019

Kepta antis

Po truputį grįžtu į ritmą, sėdau prie receptų rašymo ir šventinio meniu dėliojimo. Negaliu patikėti, kad liko viso labo tik dvi savaitės iki gražiausių metų švenčių.
Tikiu, kad dauguma šeimininkių ant šventinio stalo dės kažkokį paukštį:žąsį, kalakutą, vištą, o gal antį... Pas mus garbingoje stalo vietoje puikuosis kepta antis.
Jei nežinote kokį paukštį tupdysite garbingoje stalo vietoje, tai rekomenduoju "Lapino puota" antį. Lapinas pagalvojo apie mus šeimininkes(gi ir taip turėsime darbo tą dieną) ir sukūrė tikrą šedevrą. Antis prikimštą obuolių, pamarinuota ir įdėta į kepimui skirtą pakuotę. Tiesiog dedate antį į orkaitę ir kepate, o po visko kviečiate šeimą pietų.
Aš šiandien nieko naujo neparodysiu, nes naudojau būtent "Lapino puota" paruoštą antį, kurią beliko tik pašauti į orkaitę, bet aš nebūčiau aš, jei kažko nepadaryčiau kitaip :)

1 kepimui paruošta Lapino puota antis su obuoliais
1 šaukštelis cinamono
2 slyvos
1 apelsinas
šlakelis aliejaus

Cinamoną sumaišome su aliejumi.
Į anties vidų su obuoliais idedame slyvas.
Antį ištriname su cinamono ir aliejaus mišiniu. Dedame atgal į pakuotę, šalia sudedame skiltelėmis pjaustytą apelsiną ir kepame 180 C. apie 2 val., kol antis pilnai iškepa.
Jei anties viršus per greitai skrunda-pridenkite folijos lakštu.
Štai toks mano kalėdinės anties receptas. Darbo mažai, skonis nuostabus.



Receptas sukurtas draugaujant su "Lapino puota".

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...