Sunday 29 July 2018

Lengvas gervuogių tortukas.

Būna dienų lyg tyčia, kad turiu parašyti receptą, o man kaip tyčia taip nesinori. Vaikštau ratais aplink kompiuterį, spėjau ir virtuvę susitvarkyti, sausainių išsikepti, kavos pasidaryti...Na bet dabar prisėdau ir jau niekur nedingsiu - rašau.
Nors jau gėda, kad tik desertai ir desertai paskutiniu metu mano padangėje :)
 Nepaisant to, kad tortas pasidaro labai greitai, jis dar ir labai skanus. Viršutinė torto dalis rugštesnė ir labai gaivi.



1 vnt. apie 2-3 val.

360 gr. sausainių Selga,
120 gr. ištirpinto sviesto,
1 šaukštelis vanilinio cukraus.

Kremas:
500 gr. maskarponės sūrio,
150 gr. cukraus,
15 gr. želatinos,
1/2 citrinos sulčių,
1 šaukštelis vanilinio cukraus,
1 sauja gervuogių.

Pagrindui skirtus sausainius sutrupiname smulkiai iki mažų gabaliukų, supilame ištirpintą sviestą ir vanilinį cukrų ir išmaišome.
Tortinės dugną ištiesiame sviestiniu popieriumi ir sudedame sausainių masę.Paspaudžiame ir dedame į šaldytuvą, kol ruošiame kremą.
Želatiną užpilame vandeniu, kad apsemtu vos vos ir išbrinkiname.
Maskarponę mikserio gagalba išpakame su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis.
Vandens vonelėje ištirpiname želatiną ir šiek tiek pravėsusią supilame į maskarponės masę. Dar kartą išplakame.
Puse masės supilame ant sausainių sluoksnio ir statome į šaldytuvą šiek tiek sustingti.
Gervuoges nuplauname, nuvarviname ir per sietelį pertriname. Pertrintas uogas supilame į maskarponės masę ir išplakame gerai. Supilame ant torto viršaus ir dedame į šaldytuvą sustingti.
Puoškite pagal norą.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...