Tuesday 20 February 2018

Suomiška žuvienė "Lohikeitto".

Šiandieną sėdėdama paskaitose svajojau, kaip po jų eisiu į turgų pirkti šviežių uogų ir daržovių. Aišku, neaplenkiau ir žuvies skyriau ir prigriebiau lašišos. Kol važiavau namo, mintyse dėliojau meniu ir kokią sriubą virsiu.
Tai va, taip atsirado suomiška žuvienė. Mano žvilgsnis už šio recepto užkliūdavo daug kartų vartant knygas, atrodė įdomiai ir skaniai.
Iš tikro mano kolekcijoje yra ne vienas ir ne du receptai su žuvimi, bet šis man kolkas pats skaniausias ir vertas apdovanojimo.

4 asmenims, 30 min.

500 gr. lašišos filė,
4 šaukštai nesūdyto sviesto,
1 didelis poras,
1.25 ml. žuvies sultinio,
3 bulvės,
1 sauja šaldytų žirnelių,
1 didelė morka,
1 šaukštas smulkintų krapų,
1 šaukštas smulkintų svogūno laiškų,
1/4 šaukštelio prieskonių žuviai,
1 žiupsnelis druskos,
1 žiupsnelis pipirų.

Dideliame puode ištirpinkite sviestą ir pakepinkite smulkintą porą ir tarkuotą morką, kol daržovės suminkštės. Supilkite sultinį, sudėkite smulkintą žuvį ir pavirkite 10 min. Sudėkite smulkintas bulves ir pavirkite dar 10 min., kol bulvės suminkštės. Suberkite žirnelius ir pavirkite dar kelias minutes.
Suberkite smulkintus žalumynus, berkite prieskonius ir išmaišykite. Išjunkite viryklę ir palikite kelias minutes.
Valgant galite įsidėti grietinės.

Linkėjimai, bet ne iš Suomijos :)





No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...