2018 m. vasario 20 d., antradienis

Burokėlių brušketa su ožkų sūriu.

Dažniausiai nusiperku kulinarinį žurnalą, jį praverčiu, padedu ir pamirštu. Galėčiau suskaičiuoti ant rankos pirštų, kiek receptų esu išbandžiusi iš jų. Žurnalai kaupiasi, ne tik lietuviški, bet ir angliški. Pasakysite, kam pirkti žurnalus, nes gi internete galima rasti tuos receptus ( mano vyras taip bamba), bet man patinka vartyti popierinius žurnalus atsigulus lovoje ir aikčioti: kaip skanu, reikės išbandyti...
O jūs ar mėgstate kulinarinius žurnalus? Jei taip, tai kokius?

Papliurpiau apie žurnalus, dabar pasidalinsiu nuostabiais sumuštinukais/brušketomis, kuriuos valgiau pusryčiams, bet puikiai tiks ir netikėtai užklupas svečiams.
Sūris naudojamas ožkų, bet galite drąsiai keisti į bri, tepamą Philadelphia... Žodžiu skonio reikalas.

25 vnt., laikas 20 min.



3 burokėliai kepti orkaitėje,
1 bagetė,
alyvuogių aliejaus patepti bagete,
1/2 nedidelio svogūno,
3 svogūno laiškai,
100 gr. ožkų sūrio,
100 gr. kreminio sūrio Philadelphia su česnaku ( galite tiesiog paprastą naudoti),
1/4 šaukštelio druskos,
1/4 šaukštelio maltų pipirų,
1/2 šaukštelio cukraus.

Bagetę supjaustykite riekutėmis, patepkite alyvuogių aliejumi ir dėkite į skardą. Kepkite orkaitėje, kol taps traški.
Sūrius sudėkite į indą ir statykite į mikrobangų krosnelę keliom minutėm, kad sūris suminkštėtu ir lengvai susimaišytu šakute. Man užteko nepilnos minutės.
Burokėlius supjaustykite smulkiais kubeliais. Svogūną ir svogūno laiškus susmulkinkite. Dėkite šalia burokėlių, berkite druską, pipirus ir cukrų, gerai išmaišykite.
Ant riekutės batono tepkite sūrio sluoksnį, tada dėkite burokėlių ir apšlakstykite alyvuogių aliejumi.
Skanaus.

Šaltinis:Fensting at home.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Vištiena salotų patale.

Pasirodo vasaros vienas mėnuo praktiškai jau pasibaigė, o aš taip nieko padoraus ir nenuveikiau. Pamenu vasarą vaikystėje. Ji man tokia ...