Sunday 15 October 2017

Tinginių tinginys.

Vieną šeštadienio vakarą sugalvojau, kaip sekmadienį ryte būsiu geroji namų fėja ir šeimą nudžiuginsiu desertu. Kol šeima miegos, paruošiu desertuką, pagulėsiu vinioj ir tada visi pusryčiausim... Realybė buvo kiek kitokia. Mažoji atsikėlė kai už lango dar buvo tamsu, tamsu, tad teko ir man kilt iš lovos ir pamiršti pagulėjimus vonioje. Desertas buvo, bet ne toks kokį piešiau vizijoj šeštadienio, bet jis neprastesnis ir net labai skanus.
Pasilepinę desertu ir kava išbėgome sveikinti panelės N. su gimtadieniu.
Keli žodžiai apie desertą: tinginių tinginys. Darbo nedaug, šiek tiek kitoks nė senesni tinginiai, bet labai skanus.
Ar dar gaminsiu? Žinoma. Ir jums rekomenduoju :)

200 gr. sausainių,
200 gr. šokolado ( naudojau pienišką),
75 gr. sviesto,
3 šaukštai medaus,
1 šaukštas kakavos ( jei naudosite pieniška šokoladą).
Sausainius sulaužykite iki smulkių gabaliukų.
Puode virš garų ištirpinkite smulkintą šokoladą, sviestą ir medų. Maišydami kaitinkite, kol masė taps vientisa. Įmaišykite kakavą. Visą šokoladinę masę užpilkite ant sausainių ir gerai išmaišykite, kad visi sausainiai apliptu šokoladine mase.
Sausainių masę dedame į sviestiniu popieriumi išklotą skardelę, išlyginkite paviršių ir dėkite keliom valandom į šaldytuvą sustingti.
Supjaustykite norimo dydžio gabaliukais.


Mintis rasta:Baking Secrets.

No comments:

Post a Comment

Mėtų ir bazilikų ledai

  2 stiklinės plakamos grietinėlės 1 stiklinė riebaus pieno 0.5 stiklinės cukraus 1 nemažas pundelis mėtų kelios šakelės baziliko  4 kiaušin...