2017 m. spalio 14 d., šeštadienis

Salotos su pupelėmis ir krevetėmis.

Šiandieną budinau namų fėją, nes kelias dienas nieko negaminau, nes mane pavadavo mano žmogus. Ir kai gavau iš V. žinutę, kad gal jau budinkis ir paruošk žurnalui du receptus, teko žygiuoti į virtuvę ir barškinti samčiu...
Pribarškinau salotas, kurios žaibo greičiu dingo nuo stalo ir visos nugulė šeimynos pilvuose.
Naudojau virtas krevetes ir kons. pupeles, kurias nuploviau ir nuvarvinau.

20 - 30 virtų krevečių,
400 gr. kons. baltų pupelių,
150 gr. vyšninių pomidorų,
3 saujos salotų mišinio ( dėkite kokias mėgstate).

Padažas:
3 šaukštai raudono vyno acto,
1/2 st. alyvuogių aliejaus,
2 skiltelės česnako,
žiupsnelis druskos,
žiupsnelis pipirų.

Į lėkštę dedame salotas. Sudedame per pusę perpjautus pomidorus, nuvarvintas pupeles ir krevetes.
Padažui sumaišome actą su aliejumi, beriame išspaustas česnako skilteles, beriame pagal skonį druską ir pipirus. Išmaišome.
Prieš tiekiant salotas apliejame padažu.

4 porcijos.Užtruksite 10 min.

p.s. galite naudoti ir tiesiog virtas pupeles.




Komentarų nėra:

Rašyti komentarą

Burokėlių sriuba su paprikomis.